Virtuvių technologinis projektavimas

Virtuvių technologinis projektavimas

Bet kurio restorano, kavinės ar valgyklos pradžia – technologinis virtuvės projektas. Pakeisti, patobulinti interjerą galima ir eigoje, bet perdaryti nekokybiškai suprojektuotą virtuvę yra per daug brangu. Todėl kvieskitės šį darbą atlikti mus. Kodėl mus? Todėl, kad mes turime didelę patirtį, todėl, kad žinome ką ir kodėl darome. Atvažiuosim, apsimatuosim, racionaliai suprojektuosim gamybines patalpas, gamybinės patalpos ventiliaciją, techninių įrenginių pajungimą prie elektros, dujų, vandentiekio ir kanalizacijos tinklų. Projektas atitiks higienos normų reikalavimus.


Virtuvės technologinis projektavimas - būtent nuo to prasideda daugelio maitinimo arba maisto gamybos vietų veikla. Ir tai ne tik optimaliausias visų įrenginių išdėstymas, jog virtuvėje būtų galima patogiai dirbti, bet ir įvairūs kiti reikalavimai. Jie keliami praktiškai kiekvienai vietai, kur yra ruošiamas maistas, todėl tokia virtuvė, pirmiausiai, turi atitikti higienos reikalavimus. Tą padaryti taip pat padės tinkamai paruoštas projektas. Taigi, visai nesvarbu, kas bus gaminama, tačiau praktiškai kiekvienu atveju tinkamos projektas nemažai prisidės ir prie darbo virtuvėje sėkmės.

Virtuvių technologinio projektavimo privalumai

Profesionalių specialistų paruoštas projektas užtikrins, jog pagal jį įrengta virtuvė pasižymės ne tik ergonomika, bet ir maksimaliu funkcionalumu. Ir joje dirbantys žmonės galės savo darbą atlikti efektyviausiai, kadangi tinkamas visų įrenginių išdėstymas tam turi tikrai daug įtakos. Be to, toks projektas garantuos, jog nereikės nerimauti dėl higienos reikalavimų, kurie kartais taip pat gali kliudyti veiklai. Taigi, virtuvių technologinis projektavimas ne tik padės susikurti optimalią maisto gamybos erdvę, bet ir leis jaustis ramiai prieš darbų pradžią šioje srityje.

Kam skirtas virtuvių technologinis projektavimas?

Tai gali būti naudinga praktiškai kiekvienai virtuvei, nepriklausomai, koks maistas ten yra gaminamas. Tiesa, ruošiant projektą į tai tikrai atsižvelgiama, kadangi nuo to priklauso ir naudojami įrenginiai. Tačiau visais atvejais profesionalų pagalba tikrai bus naudinga ir leis šią maisto gamybos erdvę išnaudoti maksimaliai efektyviai. Prisitaikant tiek prie specifinių patalpų, tiek ir prie reikalingos įrangos, tiek ir prie keliamų higienos reikalavimų. Be to, kartais tokie projektai apima ne tik virtuvę, bet ir pagalbines patalpas. Todėl galima sakyti, jog šis variantas skirtas kiekvienam, kas planuoja vykdyti savo veiklą, susijusią su maisto gamyba. Ir visai nesvarbu, ar tai visiškai nauja sritis, ar jau yra pakankamai nemažai patirties tą darant. Kadangi virtuvių technologinis projektavimas gali tapti vienu iš svarbiausių faktorių, nuo kurių priklausys ir tolimesnė veiklos sėkmės specializuojantis šioje srityje. Kadangi tai leidžia optimizuoti maisto gamybą ir užtikrina maksimalų šio proceso efektyvumą.

Procesas
Projekto
paruošimas
Sąmatos
sudarymas
Įrangos
atgabenimas
Sumontavimas
Garantija ir
servisas