Liofilizacija – tai džiovinimas šalčiu

Liofilizacijos metu sušalęs vanduo iš produktų pašalinamas jį išgarinant žemoje temperatūroje.
Užšaldyti vaisiai ar uogos dedami į liofilizatorių. Temperatūra ir džiovinimo laikas priklauso nuo žaliavos sudėties, storio, paviršiaus ploto, tačiau dažniausiai džiovinama -60°C temperatūroje nepertraukiamu režimu apie 3 – 4 paras. Taip džiovinant vaisiuose ar uogose esantis vanduo ledo pavidalu išgaruoja neatšildamas ir pereina į garų fazę, nepavirsdamas į vandenį (skystą fazę), o vandens garai ant liofilizatoriaus kondensoriaus yra vėl užšaldomi, bet jau kitoje talpoje. Paruoštoje produkcijoje pašalinama iki 97% vandens, o drėgnumas negali viršyti 5%, priešingu atveju produkcija grąžinama atgal į liofilizatorių. Esant poreikiui, liofilizuotus produktus ypač lengva rehidratuoti.

Dėl šių išskirtinių savo savybių liofilizacija yra įprastas maisto perdirbimo metodas. Liofilizuoti produktai naudojami vaikų maisto gamyboje, karo pramonėje, arbatos ir kavos paruošimui ir t.t.

Procesas
Projekto
paruošimas
Sąmatos
sudarymas
Įrangos
atgabenimas
Sumontavimas
Garantija ir
servisas